Sony представят нови Vita игри и услуги с уебкаст на 9 март

Pinterest LinkedIn +

Предстоящи и необявени до момента заглавия за PlayStation Vita ще бъдат представени на специално събитие на 9 март 2012 г., което ще може да гледано на живо в японския (jp) сайт на PlayStation (разширение gametengoku) от 13:00 ч. българско време.

Озаглавено Welcome! PlayStation Vita Game Heaven, събитието ще включва презентации на производители на PS Vita игри, като освен на нови анонси, ще бъде отделено време на вече издадени игри, както и на заглавията и сервизите за преносимата система на японския гигант, които предстои да излязат в близко бъдеще.

За момента липсват каквито и да било подробности за програмата и продължителността на събитието, но се предполага, че доста от новите заглавия ще са предназначени изключително за японските потребители, които ще могат да спечелят двадесет 3G/Wi-Fi Vita конзоли на лотариен принцип.

Наследникът на PSP излезе на пазарите в САЩ и Европа на 22 февруари, а от днес конзолата може да бъде закупена и в България. По данни на GFK Chart-Track, в момента PS Vita ексклузивната игра Uncharted: Golden Abyss е най-продаваното заглавие на Острова.

Играта бе включена в списъка с премиерни продукции за конзолата (онези, които излязоха на пазара в деня на премиерата й), наред с Escape Plan, Hot Shots Golf: World Invitational, Hustle Kings, Little Deviants, ModNation Racers: Road Trip, Super StarDust Delta и wipEout 2048.

По данни на Sony към 28 февруари в цял свят са били изкупени 1.2 млн. бройки PlayStation Vita и над 2 млн. софтуерни продукта (с пласмент както в търговската мрежа, така и в PSN).

Сподели.