Mart' N' Ska: Всички са в играта!

Pinterest LinkedIn +

Баба Марта си знае работата, особено когато се явява на правилното място в правилното време. На 1-ви срещу 2-ри март в столичния бар Тънка Червена Линия, червено-бялата традиция неочаквано се коалира с очакваната нужда от едно зареждащо ска парти, за да мине месецът както трябва - с усмивка и без усилие.

На Mart' N' Ska като на Mart' N' Ska - La Muchedumbre са добре позната команда, която си беше ска ударна сила още навремето, а към днешна дата продължава да поддържа каузата със свежи сили и парчета, даже кавъри на Bee Gees.

Момчетата не си губят времето, когато става въпрос бирите да си вървят по предназначение, очите да са в цвета на празника и общото настроение да остави настрана факта, че следващият ден е работен.

La Muchedumbre едва ли имат какво да доказват на родната сцена, но все пак продължават да го правят, развивайки нови идеи върху познатата традиция на наздравицата. Рамо удари Krazz от Rocco e Freddy, които по-късно обясниха за своя човек Роко, на който му викали Фреди, от което пък се появила една готина ска банда, за която тепърва ще се говори.

Rocco e Freddy имат доста авторски парчета, които да размърдат всеки нов месец от календара, като разширяват понятието за самобитно българско ска до Pawn Shop на Sublime. 

И ако Rocco e Freddy със сигурност ще забъркват все по-силен ска молотов коктейл, то Kozza Mostra са го правили толкова често по софийските клубове, че публиката да е наясно с всички текстове, понятия и лирически отклонения, които колективното "Мастика" съзнание може да роди.

Марински и компания доставят естествен ритъм за подходящата стъпка в пого и лежерно състояние, за да бъде всичко в тона на една най-усмихната и доброжелателна атмосфера, с която трябва да започва всеки един месец.

С пет думи Mart' N' Ska нямаше грешка - ако си ска фен, значи си в играта, защото ти искаш да бъде така. Групите просто задаваха ритъм на събитията, а разни пожелания остават за April 'N' Ska, евентуално.


Сподели.