La Muchedumbre & Plastic Bo.: Ска-пънк диагноза!

Pinterest LinkedIn +

Българският ска-пънк взе превес в клуб "Тънка червена линия" на 27 октомври с очакван размах и неочаквана продължителност. Всеки, който беше там, си го получи в ритъм - брас секцията, надъханите вокали, настроението в четвъртък вечер, което остава на същата вълна и в честотите на петъка.

La Muchedumbre, само с Лъчо зад микрофона, от години са се доказали като една от най-стабилните местни банди, чиято продукция има собствен почерк и звучи на наздравица. 

На сцената La Muchedumbre едновременно напомнят за старите времена, за гимназията, за старите приятели, за добрия ска-пънк, когато тръпката беше на почти физическо ниво по клубове и репетиционни. В същото време, напомнят за неоспоримия факт, че годините минават, нещата се променят, но само добрата музика и доброто питие стават по-качествени с времето и запазват класическото си значение да бъдат последния най-добър приятел на човека. 

Какво може да се добави към веселяшката ска-ънк салата на La Muchedumbre - музиката беше музика, басистът се разходи в публиката, свирейки, а лафовете между изпълненията могат да изпълнят цяла статия, но не тази. С две думи, La Muchedumbre завладяха стотици минути от живота на хората в клуба, за да ги осребрят в подскачащо настроение, което всеки да си сложи в джоба и да си отнесе вкъщи.  

След La Muchedumbre, сцената беше похитена от асеновградските машини Plastic Bo., които сериозно размърдаха агитката пред сцената. Момчетата забиха небрежно лирични парчета, плаващи в пънк сос, смесиха кавъри на песни на The Offspring, Green Day и Dog Eat Dog с авторски материали, като надмощие в продължителния сет взе българската музика.  

Plastic Bo. (на снимката) забъркаха едно от най-задружните партита напоследък - изпълнение, което човек може по-късно същата сутрин да си спомни с усмивка; както за всичкото време, в което е бил във въздуха, така и за всички хора, чиито лица е видял в мелето; усещането за засилката, която ска-пънкът дава по пътя обратно към вкъщи. 

Шоуто на La Muchedumbre и Plastic Bo. беше това – разтоварващо като облекчена необходимост от пънк и ангажиращо като диагноза ска в кръвта.

Сподели.