Следващият Nissan Qashqai няма да се предлага с дизел

Pinterest LinkedIn +

"Nissan" планира голяма промяна за следващото поколение на Qashqai. То няма да се предлага с дизелов двигател, съобщава "Automotive News Europe".

Източници на онлайн изданието твърдят, че компанията ще се насочи към електрифицирането на гамата си в Европа. Qashqai ще е един от първите европейски модели, които ще поставят основен фокус над това.

Третото поколение на SUV-а се очаква през септември 2020 г. С него "Nissan" ще представи в Европа своята система e-Power.

Тя е хибридна, като комбинира електромотор и нормален бензинов двигател. Той обаче няма връзка с колелата и задвижването, а се използва само за зареждане на батериите.

Пред изданието от "Nissan" коментират, че отчитат сериозен спад на продажбите на дизелови модели в Европа. Затова компанията се насочва по-бързо към електрифицирането на гамата си. Тя иска над 40% от продажбите ѝ в Европа през 2022 г. да са на електрифицирани модели.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.