Британци обвиняват "Nissan" в подвеждаща инфорамция за електрическия Leaf

Pinterest LinkedIn +

"Nissan" се оказа в центъра на неприятни обвинения от страна на британски клиенти на компанията. Те твърдят, че са получили от нея подвеждаща информация за качествата на електрическия модел Leaf, съобщава ВВС.

Основните оплаквания са свързани с времето за зареждане на батериите на колата. Според недоволните клиенти тя се зарежда три пъти по-бавно, отколкото се твърди в сайта на "Nissan". Други пък се оплакват и от по-малък пробег, който не доближава 378-те км., които са дадени по каталог.

От "Nissan" коментират единствено, че времето за зареждане действително може да варира заради множество фактори. Компанията отрича да е подвеждала клиенти. Въпреки това казусът вече е стигнал до местната служба за рекламни стандарти, която обмисля дали да започне пълна проверка по случая.

Досега във Великобритания са продадени около 2600 автомобила Leaf, а списание "What Car?" обяви колата за електрически автомобил на годината за 2018 г. Потребителите обаче съобщават за едни и същи проблеми с този модел.

Основният проблем е свързан с т.нар. станции за бързо зареждане. Според "Nissan" те трябва да заредят Leaf до 80% за около 40 минути. Впоследствие от компанията казаха, че времето е между 40 мин. и 60 мин. Оплакващите се потребители обаче твърдят, че им се случва да чакат по два часа и половина. Обикновено проблемът се проявява при второто бързо зареждане в рамките на един ден. Такива пък се случват най-вече на дълъг път, което значително може да увеличи времето на пътуването.

Впоследствие от "Nissan" са съобщили на недоволните клиенти, че бързото зареждане може да се използва само един път в рамките на пътуване. Те твърдят, че не са били запознати с тази подробност.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.