Nissan потвърди, че ще има наследник на 370Z

Pinterest LinkedIn +

От Nissan са потвърдили пред сп. "Autocar", че действително ще има нов модел на спортния 370Z. Колата ще бъде представена като прототип на автосалона в Токио през октомври. Окончателната версия вероятно ще направи дебют в Лос Анджелис през 2019 г., а продажбите ѝ ще започнат до края на следващата година.

Новината е добър знак за сегмента на по-малките и достъпни спортни коли, който от известно време има трудности. От Nissan обаче смятат, че новият модел, който за момента се ползва с кодовото име Z35, ще има достатъчно голяма аудитория.

Колата ще се разработва паралелно със следващото поколение на Infinity Q60, като двата модела ще споделят шасито, задното задвижване, двигателите и електрическата система.

Q60 ще продължи да бъде по-скъпата и луксозна версия. Моделът на Nissan, който може да се казва 400Z, ще използва 3-литров туинтурбо V6 двигател, като ще развива около 400 "коня". Макар двигателят за новото Q60 да е същият, има вероятност неговата мощност да е малко по-различна. Z35 вероятно ще има и Nismo версия, която ще е с 475 к.с. и задвижване на 4-те колела.

Размерите на новия Z модел ще бъдат малко по-големи от 370Z. Очаква се колата да е дълга 4520 мм, широка 1890 мм и висока 1240 мм. Моделът ще има по просторен интериор, който се очаква да бъде насочен повече към спорта, докато Q60 – към лукса.
Сподели.