Nissan с хай-тек кола за млади хора

Pinterest LinkedIn +

Новата концептуална електрическа кола Mixim на Nissan беше представена на автомобилно шоу във Франкфурт.

Съществуването на ултрамодерния автомобил, чиято цена ще се движи между 12 000 и 16 000 евро, беше разкрито в края на август и сега за пръв път той се показва на света.

Футуристичният дизайн на Mixim е инспириран от външния вид на стелт изтребителя F-22 и е правен след допитване до млади хора от цял свят, които ще бъдат потенциалните купувачи, когато колата се появи по пътищата през 2012 г.

Прототипът се зарежда от мощна литиево-йонна батерия, а двигателят на колата, наречен Super Motor от Nissan, е уникален спрямо други електрически мотори с това, че има два кардана и може да задвижва левите и десните колела независимо едни от други.

Шофьорското място е оборудвано с команден център с LCD екран, показващ виртуално изображение на предните колела, което се променя в реално време при завъртане на волана.

Скоро на пазара се очаква друг футуристичен продукт на Nissan - спортната кола GT-R, която ще направи виртуален дебют и в най-новата от гейм-сериите "Need for speed" - "Need for Speed: ProStreet".

Сподели.