Nissan ще тества автономни таксита догодина

Pinterest LinkedIn +

Платформата Easy Ride ще използва електрическия автомобил Nissan Leaf.

Компанията Nissan планира да започне тестове на автономни таксита още през 2018 г., съобщава "RoadShow". Тестовете на платформата Easy Ride ще бъдат в Йокохама, Япония.

За целта ще се използва електрическият автомобил Nissan Leaf. Той ще е модифициран с технологии и системи за самоуправление.

Nissan работи по Easy Ride заедно с компанията DeNA. Тя предоставя множество онлайн услуги за различни индустрии, включително автомобилостроене, здравеопазване и гейминг.

В случая DeNA ще помага на Nissan за мобилното приложение и онлайн платформата на Easy Ride. Идеята е чрез приложението не само да се поръчва кола и да се избира дестинация на пътуването, а и да се препоръчват ресторанти, магазини и други услуги, докато потребителите се возят или се намират близо до дестинацията на клиента. Ще има и опция за избиране на по-красив път с пейзажни гледки.

Първоначално тестът ще е с избрана група доброволци. Компанията ще набира желаещи в периода от 5-ти до 18-ти март 2018 г. на сайта на Easy Ride. Едва след края на тестовете ще се вземе решение за бъдещето на платформата и нейното разпространяване и в други градове.

Сподели.