Следващата Skoda Octavia RS ще е хибрид

Pinterest LinkedIn +

"Skoda" ускорява плановете си за предлагане на хибридни модели. След като представи прототип на следващия Rapid с хибридно завиждане, сега компанията намекна, че има подобни планове и за най-продавания си модел Octavia, съобщава "Autocar".

"Octavia е добра възможност. Например в RS вариант, защото това е добър микс от екология и производителност. Ако пътувате по 70 км на ден, може да ходите на работа изцяло в електрически режим, а когато искате да се позабавлявате през уикенда, ще имате и RS на разположение. Така е много приятно", коментира Кристиан Щрубе, ръководител на отдела за проучвания и разработки на "Skoda".

Очаква се следващото поколение на Octavia RS да дебютира през 2021 г. – година след излизането на 4-тото поколение на Octavia. Това няма да е първият хибрид на "Skoda". Още следващата година компанията ще пусне на пазара новия си Superb, който ще има и plug-in хибридна версия.

В момента Octavia vRS се предлага с 242 к.с. от бензинов двигател и достига 100 км/ч от място за 6,6 сек. Целта на следващия модел ще е да подобри това време, макар че по всяка вероятност няма да използва толкова мощен двигател. Тук на помощ ще е електрическият мотор.

Щрубе казва още, че има интерес към RS моделите като цяло. "Продаваме много RS. Имам две посоки – да развиваме устойчивостта и електрификацията, но и RS версиите, защото те правят бранда много по-емоционален, което е важно за икономическата устойчивост", казва още той.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.