"Skoda" подготвя хибриден vRS модел на новия Rapid

Pinterest LinkedIn +

"Skoda" ще представи своя концептуален модел Vision RS по време на автосалона в Париж. Това всъщност ще е предварителен преглед на следващия хечбек Rapid, съобщава "Autocar".

Според "Skoda" прототипът ще е много близък до финалния модел както като дизайн, така и като характеристики. Това ще е и първият plug-in хибрид на "Skoda".

Автомобилът ще използва 1,5-литров бензинов турбо двигател, който разполага със 148 к.с. Към това ще се добави и електрически мотор със 101 к.с. Това ще позволи на колата да ускорява от място до 100 км/ч за 7,1 секунди и да има максимална скорост 209 км/ч.

Моделът ще разполага с 13kWh батерии, които ще осигуряват изцяло електрическо движение за около 70 км. Основните ползи от хибридното задвижване ще са в повишената икономия и значителното понижаване на вредните емисии. От "Skoda" казват, че колата ще отделя само 33 грама CO2 на километър.

Новият Rapid ще е и малко по-дълъг. Той ще използва новата платформа MQB A0 на "VW Group". Колата ще е дълга 4356 мм и ще разполага с 430 литра пространство в багажника. За сметка на това се очаква новата кола да е малко по-тясна и ниска от сегашния Rapid Spaceback.

Ще има и нов, по-модерен интериор, който ще се възползва от сегашната тенденция за повече дисплеи. Основната цел е Rapid да се препозиционира като директен конкурент на Volkswagen Golf.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.