Slash с нов албум през май, стартира behind-the-scene видео блог в YouTube

Pinterest LinkedIn +

Вторият, все още неозаглавен солов албум на Slash (екс Guns N' Roses, Velvet Revolver) ще излезе на 21 май през неговия собствен лейбъл Dik Hayd International с разпространител за Европа – Roadrunner Records.

Записите на проекта, явяващ се наследник на едноименния му дебютен солов албум, издаден през 2010 година, продължават и в момента в студиото му в Лос Анджелис, където заедно с 46-годишния музикант, отличен с Grammy, работят Майлс Кенеди (вокали), Брент Фиц (барабани) и Тод Кърнс (бас), както и продуцентът Ерик Валънтайн.

Кенеди и Валънтайн партнираха на Slash, както е по-известен Соул Хъдсън, и при записите на първия му албум, който дебютира под No.3 в Billboard 200 и оглави iTunes класациите на 13 държави.

"Майлс пя в предишния ми албум и това ме накара да го взема с мен на турнето, което пък ме вдъхнови да го поканя да пее и в новия проект. Той има много широк диапазон. Просто е много музикален, що се отнася до стила му и е наистина добър с текстовете.

Въобще, той е страшно силен вокалист. Има много позитивни елементи в начина, по който изпълнява песните", споделя Slash, който написва всички песни в новия запис, заедно с Кенеди, изтъквайки този факт като едно от основните неща, по които вторият му албум се отличава от първия.

Новият проект ще бъде промотиран чрез серия от гостувания в най-големите американски рок радиа и турне, което ще стартира от Европа. Slash планира също да направи концертни серии в Южна Африка, в Индия и на още няколко места по земното кълбо, където не е бил досега.

На 1 февруари в страницата на Never Hide Films в YouTube излезе епизод 1 от документалния видео блог на Slash от студиото, разкриващ творческия процес по създаването на новия му албум.


Сподели.