"Skoda" ще конкурира VW Golf с новия си модел Scala

Pinterest LinkedIn +

От "Skoda" обявиха, че автомобилната компания ще замени Rapid Spaceback с изцяло нов модел. Той ще се казва Scala, като името идва от латинската дума "стълба".

По-рано този месец "Skoda" представи и прототипа Vision RS, който ще бъде база на дизайна на Scala. Автомобилът ще бъде малко по-голям и ще бъде директен конкурент на Volkswagen Golf, Ford Focus и другите популярни хечбеци.

"Това е изцяло нова разработка, която създава нови стандарти за технологии, безопасност и дизайн в този клас", твърди Бернхард Майер, изпълнителен директор на "Skoda".

"Според мен проблемът на сегашния Rapid е, че може би е твърде евтин. Може би се концентрирахме твърде много върху цената. С този модел сега се опитваме да балансираме нещата", казва Бьорн Крол, маркетингов директор на "Skoda", цитиран от "Automotive News".

Skoda Scala отново ще бъде базирана върху платформа на VW - MQB A0, която е от новото поколение. Scala ще се различава от следващия Rapid, който ще продължи да се продава в Китай и Русия, като той ще използва сегашната, по-евтина платформа PQ, но в обновен вид.

Scala ще има и RS версия, която ще е plug-in хибрид, подобно на Vision RS. Автомобилът се очаква следващата година.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.