Скарлет Йохансон съди "Дисни" заради "Черната вдовица"

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Скарлет Йохансон съди компанията "Дисни" ("Disney") за нарушаване на договора за онлайн прожекции на филма "Черната вдовица" ("Black Widow") с нейно участие. Делото е заведено в Лос Анджелис в четвъртък, 29 юли, съобщава "Wall Street Journal".

Отбелязва се, че според договора на Йохансон нейният хонорар е обвързан с приходите от излъчване на филма в кината, но не и от премиерния онлайн стрийминг.

"Дисни" умишлено, без правни основания, наруши договора от от страна на "Марвъл" ("Marvel Entertainment" е част от групата компании на "Дисни"), за да не може госпожа Йохансон да получи цялата изгода от нейния договор с "Марвъл" - гласи искът.

Представители на Йохансон са били готови да обсъдят нови условия и финализиране на договора, но нито от "Marvel", нито от "Disney" са се отзовали на предложението. Излъчването на филм по "Disney+" би могло да коства на актриса над 50 милиона долара загуби.

Наскоро Скарлет Йохансон се беше оплакала от "хиперсексуализацията" на своята героиня в "Черната вдовица", която се появява за първи път в киновселената на "Марвъл" в "Iron Man 2". Според актрисата героинята й има много прекрасни черти, но е представена прекалено секси. "Говорят за нея като за някаква вещ, за нечия собственост, като за ходещо дупе", каза Йохансон.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.