И Ема Стоун съди "Дисни"

Pinterest LinkedIn +

Американската актриса Ема Стоун последва примера на колежката си Скарлет Йохансон и реши да съди "Дисни", съобщава "Screen Rant".

Причината за съдебния процес вероятно е участието й в новия филм "Круела", който едновременно с премиерата си по кината е пуснат и в "Disney+". Това значително намалява приходите от продажба на билети, с които е обвързан и хонорарът на актрисата.

През юли стана известно, че Скарлет Йохансон съди "Дисни" по аналогични причини, т.е. за нарушаване на договор чрез онлайн излъчване на "Черната вдовица". Нейният договор е предвиждал възнаграждение за приходи от билети, но не и от премиерен онлайн стрийминг на филма. Тогава от "Дисни" отговориха, че са спазили изцяло договора на Йохансон и че пускането на "Черната вдовица" по "Disney+" с премиум абонамент "значително е увеличило шансовете й да спечели допълнителни пари", освен 20-те милиона долара, които вече е получила за филма.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.