Бебето от обложката на албума "Nevermind" на "Нирвана" съди групата за детска порнография

Pinterest LinkedIn +

Мъжът, сниман като бебе за обложката на албума "Nevermind" на "Нирвана" ("Nirvana"), е решил да съди групата, съобщава TMZ. Американецът Спенсър Елдън вече е на 30 години и иска морална компенсация за това, че гениталиите му са били изложени на показ пред милиони хора.

Мъжът твърди, че заради тази снимка той през целия си живот до момента е бил подложен на стрес, който се е отразил негативно на живота му и му се е наложило да търси помощ от лекари. Поради това Елдън е завел дело срещу множество обвиняеми, включително живите членове на групата Дейв Грол и Кристи Новоселич, както и срещу наследниците на покойния Кърт Кобейн и фотографа на корицата. От всеки от тях американецът иска компенсация от минимум 150 хиляди долара.

В официалния иск на Елдън се казва, че изображението на корицата на албума представлява детска порнография, която членовете на групата използват с търговска цел, за да популяризират себе си и своята музика.

Към днешна дата обложката на албума "Nevermind" се смята за един от най-разпознаваемите образи в поп културата. Тя изобразява голо дете, снимано под вода, което плува към банкнота, закачена на кукичка на въдица.

"Nevermind" е вторият студиен албум на американската рок група "Nirvana". Той излиза на 24 септември 1991 г. и е първото издание на "Nirvana" от лейбъла DGC, както и първият албум на групата с барабаниста Дейв Грол. Албумът се отличава с мелодичен, радиофоничен звук за разлика от дебютния албум "Bleach". Приживе фронтменът Кърт Кобейн споделя, че песните на "Nevermind" са повлияни от групи като "Pixies", R.E.M., "Smithereens" и "Melvins". Смята че, че именно благодарение на "Nevermind" се възражда пънк културата сред тийнейджърите от т. нар. "поколение X". Освен това албумът е емблематичен за популяризирането на гръндж културата и на алтернативната рок музика сред мейнстрийм аудиторията. От албума "Nevermind" са продадени над 30 милиона копия по целия свят, което го прави един от най-продаваните албуми на всички времена.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.