Осъдиха терорист да чете класическа литература

Pinterest LinkedIn +

Съдът на британския град Лестър осъди 21-годишния Бен Джон да чете класическа литература, съобщава "Guardian".

Според изданието през последните три години младежът е изтеглил
 67 788 файла, свързани с утвърждаване на превъзходството на бялата раса, както и инструкции за това как се провят бомби. Освен това Джон е публикувал и писмо, в което твърди, че е част от фашистко ъндърграунд движение в Линкълншир и се противопоставя на гейовете, имигрантите и либералите.

Въз основа на тези данни местният съд е признал бившия студент в университета "De Montfort" за виновен. Той е бил заплашен от до 15 години затвор за тероризъм. Съдия Тимъти Спенсър обаче е преценил, че действията на Джон са "акт на тийнейджърска глупост" и е намалил присъдата на две години изпитателен срок. В допълнение обаче терористът трябва и да прочете романите "Гордост и предразсъдъци" на Джейн Остин и "Приказка за два града" от Чарлз Дикенс, както и произведения на Антъни Тролоп, Уилям Шекспир и Томас Харди. Джон ще трябва да докладва на съдията за книгите, които е прочел, на всеки четири месеца. 
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.