Руски продуцент: Разстрел за осъдените на доживотен затвор!

Pinterest LinkedIn +

Руският музикален продуцент Максим Фадеев предлага всички осъдени на доживотен затвор престъпници направо да бъдат разстрелвани. Шокиращата си идея той споделя в Инстаграм.

Фадеев публикува видео, към което написа: "Домашно насилие. Защо прощавате?". Във видеото той задава въпроса защо момичетата прощават на тираничните си мъже, които ги малтретират, вместо да ги напуснат.

В коментарите към публикацията един от последователите му напомня за скорошен случай, в който от ревност са били убити девойка и нейният по-малък брат. Именно на този коментар Фадеев отвръща с призив за замяна на доживотния затвор със смъртно наказание: "Иначе ние храним тези отрепки с нашите пари. Доживотните трябва да се разстрелват".

Известният продуцент сравнява с маймуни тези, които извършват домашно насилие и убиват. Според него при възможност за разстрел на подобни твари тези престъпления ще намалят.

Мненията на последователите на Фадеев са полюсни. Някои се съгласяват с него, други заявяват, че "смъртното наказание е неприемливо" в съвременното общество. Други подчертават, че екзекуциите няма да предотвратят подобни престъпления.

Смъртното наказание не е отменено в Русия. То е посочено като възможна присъда в пет члена от Наказателния кодекс на страната, но от 1997 г. има мораториум върху прилагането му.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.