Мерилин Менсън остава без ангажименти, макар че отрича обвиненията в насилие

Pinterest LinkedIn +

Музикалният лейбл "Loma Vista Recording" отказа да продължи работата си с обвинения в изнасилване Мерилин Менсън. Официално съобщение по въпроса беше публикувано в Туитъра на компанията в деня, в който бившата приятелка на музиканта се оплака от насилие от негова страна.

"В светлината на днешните тревожни изявления на Евън Рейчъл Ууд и на други жени, които са посочили Мерилин Менсън като свой насилник, "Лома Виста" незабавно ще прекрати по-нататъшното популяризиране на настоящия му албум", се казва в съобщението. Компанията също така реши да не работи с музиканта по бъдещи проекти. 

По-рано звездата от сериала "Westworld" Евън Рейчъл Ууд заяви, че е жертва на Мерилин Менсън. Според нея музикантът започнал я ухажва, когато била тийнейджърка, а впоследствие й е "промил мозъка“ и „я е подмамил да му се подчинява“.

Освен с музикалния си лейбъл Менсън скоропостижно се прости и с ролята си в сериала "Американски богове", излъчван от кабелната телевизия Starz, и с участието си в предаването "Creepshow" по AMC.
 

От своя страна, Менсън нарече обвиненията в сексуално насилие „ужасяващо изкривяване на реалността“. Очевидно моето изкуство и животът ми още дълго време ще бъдат предмет на спорове, но последните обвинения срещу мен са ужасно изкривяване на реалността. Личните ми отношения винаги са се основавали на съгласие с партньори, които мислят като мен. Няма значение как и защо другите сега решават да пренапишат миналото, истината ще остане такава”, написа в своя защита музикантът в Инстаграм.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.