Скандалният Бруно победи, ще връчва Оскари

Pinterest LinkedIn +

Британският комик Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen) ще представи номинациите и победителя в една от категориите на предстоящата церемония по връчването на Оскарите.

Продуцентите на шоуто Адам Шенкман и Бил Механик надделяха в спора с ръководството на Академията, което беше твърдо против появата на актьора, най-вече с оглед на твърде скандалното му амплоа.

Това ще е и първи опит като водещ за Коен, който нашумя с "Борат" и "Бруно" - и двете ленти, цензурирани и ограничени в разпространението си в САЩ.

Компания на сцената ще му правят и други популярни имена от света на киното, които ще презентират номинациите и лауреатите, като Джейсън Бейтман (Jason Bateman), Стийв Карел (Steve Carell), Тина Фей и Бен Стилър (Ben Stiller).

Последният засега води с най-сериозен опит в това отношение - това ще е петата му поява на Оскарите, докаро Карел има три. Водещи на церемонията на 7 март ще бъдат Алек Болдуин (Alec Bladwin) и Стийв Мартин (Steve Martin). Самото шоу ще се състои в прочутия Kodak Theatre в Лос Анджелис и ще бъде пряко предавано по ABC.

Виж номинираните >>
В предверието на Оскарите! Номинантите в сесия за The New York Times >>

Сподели.