Oтрязаха Саша Барон Коен за Оскарите

Pinterest LinkedIn +

Да си скандален, не винаги е предимство. Това осъзна и самият Саша Барон Коен (Sacha Baron Cohen), който след като преди няколко дни бе уведомен, че ще връчи Оскар в една от категориите, сега бе лишен от това си удоволствие.

Първоначално се очакваше британският комик да се появи на сцената на Kodak Theatre на 7 март по настояване на продуцентите Бил Механик и Адам Шенкман. Лично те обаче са се отказали от желанието си, след като били запознати със сюжета на представянето на Коен на церемонията.

Той включвал негова поява с грим и костюм на главната героиня в революционния блокбъстър Avatar, която след речта си да разтвори роклята и да се окаже, че очаква дете от... Джеймс Камерън (James Cameron).

Организаторите преценили, че е твърде възможно скечът да бъде приет като обиден от именития продуцент и режисьор и се отказали да поемат този риск. Така Коен за втори път отпада като вариант за шоуто на Оскарите, след като бе отрязан по същата причина и през 2007 година, когато искаше да се появи като героя си Борат.

Все пак минимални шансове той да се появи на шоуто съществуват, след като самият режисьор заяви в интервю, че би приел всеки един скеч, засягащ него или творбата му, със съответната доза чувство за хумор.

Едва ли обаче организаторите ще променят решението си за трети път. Иначе битката за най-престижните отличия се очаква да се води именно между Аvatar и военната драма Тhe Hurt Locker...

Сподели.