Samsung Galaxy Fame - наследникът на бестселъра Galaxy Ace вече е тук

Pinterest LinkedIn +

В Samsung явно са се заели сериозно със задачата по подгряване на пазара за предстоящия мартенски анонс на новия им Galaxy SIV флагман. Компанията набра скорост и от края на Световния мобилен конгрес насам не е спряла да обявява нови и нови попълнения в и без друго огромната си вече фамилия смартфони.

Разбира се, всички те покриват бюджетния и среден клас, оставяйки достатъчно свободно пространство за SIV, от който се очаква да шашне света.

Междувременно за простосмъртните, които не желаят да отделят пари за телефон, струващ горе-долу колкото автомобил на старо в България, от Samsung са приготвили куп приятни изненади.

Следвайки установената през последните няколко години дизайнерска линия, всички нови предложения повтарят в голяма степен визията на актуалния Galaxy флагман – в случая S3.

Galaxy Fame например, призван да замени един от бестселърите на фамилията – Galaxy Ace (Ace 2) почти дословно копира дизайна на S3 и S3 Mini.

Характеристиките му обаче са значително по-скромни. Може би най-разочароващ е дисплеят – с резолюция едва 320 х 480 пиксела и диагонал 3.5 инча.

Естествено, това не е телефон за маниаци, а е нещо, което родител би купил на врънкащото го за смартфон дете – първолак или тийнейджър. Иначе казано: за целите, за които е предназначен, екранът на Fame е повече от приличен, още повече че цветовете, които демонстрира, са изненадващо живи и ярки.

В същото време телефонът разполага с прилично количество изчислителна мощ – 1GHz процесор и 512 МВ оперативна памет.

Батерията на Fame е с капацитет от 1300 mAh, което е напълно достатъчно предвид доста скромния му хардуер. Корпусът на телефона е изработен от здрава поликарбонатна сплав и е доста издръжлив като за бюджетен модел.

Сред значимите плюсове на Fame се нареждат още нелошата вградена камера (5МР), както и поддръжката на актуалната NFC технология за безжични разплащания. Друга добра новина е, че телефонът ще се доставя с последната версия на операционната система Android – Jelly Bean.

Нетипично за модел от този клас е наличието на microSD слот за разширение на вградената памет, което е отлична екстра – особено предвид факта, че потребителите му (тийнейджъри) за секунди ще я напълнят с приложения, игри, музика и клипове.

Цената на Fame все още не е официално обявена, но тъй като Samsung го позиционира като наследник на Galaxy Ace/Ace 2, той вероятно няма да е по-скъп. Всъщност очакванията са дори да е на малко по-атрактивна цена.

Сподели.