Samsung Galaxy Grand – "гранд", но само по име?

Pinterest LinkedIn +

От Samsung може и да твърдят, че анонсираният неотдавна Galaxy Grand предлага най-доброто от Galaxy S3 и Galaxy Note 2, но в по-евтина опаковка, но нашето лично мнение е, че това, което се е получило на практика, по-скоро прилича на Galaxy S2, но с 5-инчов екран.

Макар че, подобно на всички актуални представители на Galaxy бранда, Grand външно копира почти дословно S3 и Note, от гледна точка на хардуерните си спецификации той се доближава много повече до хай енд флагмана на компанията от 2011 – S2.

Да, дисплеят на Grand e наистина гранд – цели 5 инча, но резолюцията му е обидно ниска на фона на шампиони като HTC One или Sony Xperia Z – едва 800 х 480 пиксела.

Технологично Grand също не може да мери ръст с S3 и Note – той разчита на сравнително скромен по съвременните смартфон стандарти 1GHz двуядрен процесор в комбинация с 1GB оперативна памет.

Моделът предлага чифт камери – фронтална с резолюция 2МР и тилова – 8МР с LED светкавица.

Откъдето и да го погледнем, това са си характеристиките именно на Galaxy S2. За разлика от него обаче Grand разполага с два слота за SIM карти, което определено може да се окаже примамлива екстра за доста потребители (особено в България).

При всички случаи Grand e доста странно попълнение в голямата Galaxy фамилия (най-вече в светлината на обявения неотдавна Galaxy SII Plus, повтарящ почти дословно неговите и характеристиките на класиката S2).

Все пак за да формираме окончателно мнение за този модел, ще трябва да изчакаме от Samsung да го позиционират в ценово отношение. Ако Grand е по-евтин или на същата цена като SII Plus, той ще придобие много повече смисъл отколкото ако е в класа на S3 Mini или по-скъп.

Сподели.