Събитие в подкрепа на Милена Славова беше организирано под надслов "Свобода на словото! Не на ЛГТБ ф@шизма!"

Pinterest LinkedIn +

Събитие в подкрепа на рок легендата Милена Славова беше организирано в социалните мрежи. То е провокирано от съобщение, с което певицата сподели с последователите си, че на 13 септември предстои дело срещу нея, заведено от "ЛГБТИ общността". 

В същия ден и час пред Съдебната палата в София ще бъде проведен и протест под надслов: "Свобода на словото! Не на ЛГТБ ф@шизма!". Ето и аргументите, с които организаторите защитават една от рок емблемите на България:

"Събитие в подкрепа на рок легендата символ на свободата в България вече над 30 години - Милена Славова, която ЛГТБ общността се опитва да осъди вече на трета инстанция за изказването й срещу гей парада...

Споделете, поканете приятели и елате! Да не оставяме Милена отново сама и да им позволим да отнемат една от малкото ни останали свободи - правото на свободно слово!...

Та в тотален нонсенс точно тя, един живот различна, е обвинена, че дискриминира различните от тънкообидни сестри от ЛГТБ общността в България. И защо? Защото, не щете ли, Милена се изказала срещу гей парада...
И така, заради едно свободно изразено мнение в социалните мрежи, ТЕ искат я превърнат в жертвен агнец и да я осъдят, а вече са я и осъдили на втора инстанция и никой нищо...

Рок общността мърмори, защитниците на семейството ги няма, а Милена е на път да се превърне в показна жертва за назидание на всички онези, които все още се осмеляват да надават глас срещу тази ултра агресивна неолиберална пасмина.

Само че, уважаеми сестри, ние няма да оставим Милена сама, защото никой няма право да опитва да разкъса показно нито една българска майка, още повече тази на българския рок!

Призовавам всички бащи, достойните български майки и всички нормални хора да дойдат в сряда 13.09. от 09 ч. пред съдебната палата в София, за да защитим Milena Slavova и да кажем НЕ на отнемането на свободата ни и агресивното налагане на неестествени модели.

Делото срещу Милена на последна инстанция започва тогава в 09 ч. когато е и началото на събитието. Спечелят ли го ще се създаде така наречената "съдебна практика", а след това жертвата няма да е само тя.

Да им покажем, че Милена не е сама и няма да допуснем да отнемат свободата ни"
.

Междувременно в социалните мрежи се появиха и множество други призиви за подкрепа на Милена Славова с различни идеи как тази подкрепа може да бъде засвидетелствана. "Всеки нормален може да намери форма на подкрепа към Милена. Аз лично ще изпратя писмо до ВКС в което с кратък текст ще подкрепя изреченото от Милена и ще споделя мнението то да е правилно. АЗ НЕ СЪМ МИЛЕНА, НО АЗ ПОДКРЕПЯМ МИЛЕНА!" - това е едно от съобщенията, което се разпространява лавинообразно във Фейсбук например. "Като родолюбив българин и баща изразявам пълна подкрепа към Милена в този процес. Призовавам всички мои приятели от София и околностите, които са свободни следващата сряда, да отидат и да я подкрепят пред сградата на въпросния съд в столицата. Трябва читавите хора да се подкрепяме. Битката за България тепърва предстои. Друго няма" - написа друг потребител.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.