Руските марки часовници Raketa и Pobeda вече са официално достъпни на българския пазар

Pinterest LinkedIn +

Българският онлайн магазин Timedix представи новите модели на двете марки на специално събитие в Руския културно-информационен център в София, където бяха поканени български бизнесмени, дипломати, блогъри и известни личности. Те имаха възможността да видят на живо моделите и да се запознаят с тяхната история. Специални гости на събитието по представянето на часовници Raketa & Pobeda бяха Търговския представител на Руската Федерация в Република България г-н Константин Артюшин и Колсултант г-н Иван Зарубин.


"Радостни сме да скрепим българо-руската дружба като разпространяваме едни от най-разпознаваемите и висококачествени руски продукти в България. Вярваме, че доста наши клиенти биха се интересували от такъв тип часовници и продажбите ни вече го доказват" - посочва Виржиния Тодорова, управител на Timedix.


Часовниците "Ракета" и "Победа" са незабавно разпознаваеми по уникалния си модерен стил, съчетан с класически руски елементи. 


Raketa 

Механичните часовници Raketa са първоначално създадени от фабриката за часовници Raketa през 1961 г. в чест на първия пилотиран космически полет от Юрий Гагарин. Фабрика за часовници Raketa е един от малкото производители в света, който произвежда собствени автоматични механични движения до най-малкия детайл. Скоро бранда реши да използва за моделите си изцяло автоматични механизми и спря производството на кварцовите си модели. Все още могат да бъдат намерени последни бройки кварцови часовници, които с времето се превръщат в лимитирани модели.


Основните източници на вдъхновение за часовниците "Ракета" са героични личности и сензационни постижения. Фабриката си сътрудничи и с големите руски самолетни конструктори "Сухой" и "Туполев" за разработване на часовници „Ракета” за пилоти. Дизайнерите на часовниковата фабрика “Ракета” също са вдъхновени от триумфа на руското изкуство и култура за колекциите им "Премиер" или "Авангард".


Ако носите механичен часовник "Ракета", носите на китката си не по-малко от 242 отделни компонента. Производството на един от тези часовници включва работа на 103 специалисти и 8 201 отделни ръчни операции. Фабриката, която все още се помещава в оригиналната си сграда в Петерхоф (Санкт Петербург), използва традиционни машини, управлявани от мъже и жени, които дават част от таланта си и душата си на всеки часовник, който правят.


Pobeda


Марката часовник "Победа" е създадена през 1945 година. На часовникарите е поверена мисията да създадат часовник, който да празнува духа на победата на всеки гражданин на страната.


Часовниците на "Победа" винаги са били близо до сърцето на хората: те представляват непрекъснатия стремеж на всеки един от нас да преодолее всяка трудност в живота и да достигне до победа на дневна база. 


Всички часовници на Победа имат кварцови движения като колекциите им се отличават с интересни модели, предимно насочени към младежите.. 


Може да разгледате моделите на двете марки на сайта на официалния им представител Timedix.bg и да се запознаете с техните колекции по-подробно.
Сподели.

Относно автора

Avtora.com е създаден през 2001 г. като поддържаща медия на популярния по това време клуб О!Шипка. Впоследствие платформата променя своя фокус и от музикален сайт разширява темите и начина за доставка на съдържание.