Руският "Ермитаж" обвини Тил Линдеман от "Рамщайн" в незаконно използване на експонати от музея

Pinterest LinkedIn +

Представители на известния руски музей "Ермитаж" обвиниха лидера на германската рок група "Рамщайн"  ("Rammstein") Тил Линдеман в незаконно използване на цифрови изображения от музея. Новината беше съобщена в канала "Telegram" на културната институция.

В нея се твърди, че Линдеман е използвал изображение на интериора, както и предмети от колекцията от т. нар. незаменими токени на музея (NFT), качени на дигиталния пазар. Ръководството на "Ермитажа" е изпратило предупреждение до музиканта за нарушаване на лицензионната политика на институцията.

Отбелязва се, че по време на снимките на видеоклипа към песента "Любим град" Линдеман е подписал договор с музея, според който рокаджията има право да използва изображения на експонатите на "Ермитажа" само в конкретното музикално видео.

Лидерът на германската група "Рамщайн" изпя на руски песента "Любим град", и през май пусна видеото към нея, заснето в Ермитажа
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.