Робин Уилямс възкръсва в света на World of Warcraft

Pinterest LinkedIn +

Робин Уилямс ще бъде увековечен от Blizzard в World of Warcraft с включването на неигрален персонаж, създаден по негов образ и подобие.

63-годишният актьор, който сложи край на живота си на 11 август 2014 година, бе пословичен със страстта си към видеоигрите, за което свидетелства и изборът на име за дъщеря му Зелда.

След вестта за трагичната му смърт в Change.org стартира петиция за създаването на NPC в World of Wacraft в негова памет, която бързо събра над 10 000 гласа и не само достигна до вниманието на Blizzard, а дизайнерът Чад Нервиг потвърди в Twitter, че идеята ще бъде реализирана.

В официалната страница на World of Warcraft в Twitter пък бе публикувано съобщение, с което Blizzard благодари на Уилямс за "радостта, която е дарил на света" и информира, че той скоро ще може да бъде "видян в играта".

Ако се съобразят с предложението на автора на петицията (член на общността на WoW), от Blizzard ще вменят на неигралния персонаж на Робин Уилямс някои от емблематичните шеги на актьора, които той ще изпълнява в World’s End Tavern. Какво точно са намислили създателите на най-популярната MMORPG в западния свят обаче - предстои да разберем…


Сподели.