Blizzard вдига абонаментните такси в британски лири за World of Warcraft

Pinterest LinkedIn +

С издаването на експанжъна Warlords of Draenor на 13 ноември 2014 година Blizzard ще вдигне абонаментните такси в британски лири стерлинги за потребителите, които не са се възползвали от опцията да "заключат" акаунтите си за период от две години.

Такава възможност ще бъде дадена на всички играчи, имащи активен абонамент към момента на реформата, като всеки ще може да реши към какъв тип абонамент да заключи акаунта си. От Blizzard обясняват решението си, породило вълна от недоволство и ултиматуми за напускане на Battle.net, с промени в условията на местните пазари.

Поевтиняването на лирата спрямо еврото може да е една от причините за тази рекалкулация. Новите такси, влизащи в сила от 13 ноември, са £9,99 за 30 дни (вместо досегашните £8,99), £28,17 за 3 месеца (вместо £25,17) и £52,14 за половин година (вместо £46,14). Предплатените 60-дневни карти ще се продават в търговската мрежа за £20,99.

В случай че избере даден абонаментен план и не го променя в рамките на две години, потребителят ще плаща по-евтините абонаментни такси от преди реформата, подчертават от Blizzard. От компанията ще изпратят напомняне за това два месеца преди вдигането на таксите.

Сподели.