Робърт де Ниро нарече Тръмп клоун

Pinterest LinkedIn +

Холивудският актьор Робърт де Ниро нарече бившия американски президент Доналд Тръмп клоун, съобщава "Ройтерс".

Звездата от „Шофьор на такси“ заяви разпалено, че Тръмп се стреми да унищожи американската демокрация. Той направи това изявление пред съдебна зала в Ню Йорк, където се провежда процесът срещу политика и кандидат-президент от Републиканската партия на САЩ.

Де Ниро не за пръв път заявява категорично политическите си възгледи и яростно критикува Тръмп. Като привърженик на Демократическата партия в САЩ актьорът е присъствал на предизборно събитие на кандидат-президента Джо Байдън пред съдебна зала в Манхатън, съобщава още "Ройтерс". По този начин реално звездата от Холивуд се включва в предизборната кампания на настоящия президент. Ето и част от днешното му изявление:

"Когато Тръмп се кандидатира през 2016-а решихме, че е шега. Казахме си "този човек да стане президент - никога няма да се случи". Бяхме забравили уроците, които историята ни дава - и друг път клоуни, които никой не е приемал насериозно, са ставали диктатори. Сега имаме втори шанс с Тръмп и този път на никого не му е смешно. Сега е моментът да го спрем и това може да стане само като гласуваме. За да не се питаме после "Господи, какво направихме?".

Враждата между президента и актьора датира от години. По време на раздаването на наградите "Тони" през 2018 г. холивудската звезда с италиански корени изруга Тръмп, а публиката реагира с възторжени аплодисменти, като някои от присъстващите дори станаха на крака в знак на одобрение, съобщи "Ройтерс".

Тогава Тръмп не му остана длъжен и сподели с последователите си в Туитър: "Гледах го вчера по телевизията и съм сигурен, че беше препил с пунш". Тогава той окачестви Робърт де Ниро като "индивид с много нисък коефициент на интелигентност, който е получил твърде много удари в главата от истински боксьори във филмите".

Преди известно време и актьорът Крисчън Бейл също нарече президента на САЩ Доналд Тръмп клоун и го обвини, че не разбира работата на правителството.

Преди няколко години различни представители на шоубизнеса отвъд океана също се включиха в масовото тричане на американския президент. Сред тях беше и Джим Кери, който изрази мнението си чрез карикатури.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.