Режисьорът на "Дюн" обвини Илон Мъск, че иска да колонизира Марс

Pinterest LinkedIn +

Режисьорът на новата екранизация на "Дюн" Дени Вилньов разкритикува идеята на Илон Мъск за колонизация на Марс. Той сподели мнението си в интервю за Gazeta.Ru.

Според френско-канадския творец човечеството трябва да се съсредоточи върху опазването на екологията на Земята, а не да използва наличните ресурси в опит да овладее друга планета, "колкото и да е привлекателна тази идея".

"Не ми се струва мъдро да мисля, че бъдещето на човечеството е някъде отвъд Земята. Мисля, че бъдещето на хората трябва да бъде свързано именно с нашата родна планета. В крайна сметка тук имаме всичко необходимо. Да се ​​грижим за това, което имаме тук и сега, е много по-важно, отколкото да мислим за преместване някъде другаде. Дълбоко съм убеден в това" - казва създателят на екранизацията на научнофантастичния роман на Франк Хърбърт.

През януари 2016 г. Мъск обяви възможността да бъде организиран пилотиран полет до Марс до 2025 г. Ръководителят на "SpaceX" също обяви плановете си да изпрати първия товарен кораб на Марс през 2022 г., а първата мисия с хора - не по-рано от 2024 г.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.