Илон Мъск: Роботите Tesla Bot могат да станат уникални личности и да се сприятеляват с хората

Pinterest LinkedIn +

Ръководителят на "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск е казал, че роботът Tesla Bot ще може да се превърне в уникална личност и да бъде приятел с хората. Думите му за необичайните способности на машините съобщава изданието "Mirror".

Според бизнесмена с времето роботът ще може да се развие в личност, съответстваща на характера на собственика, и да му стане другар. Мъск отбеляза, че ще бъде погрешно да се казва, че хората "притежават" тези роботи.

Милиардерът разкрива и подробности за процеса на работа върху Tesla Bot, който ще бъде поетапен. На първо място роботите ще бъдат научени да вършат обикновени дейности като бране на зеленчуци или плодове. "Това, към което се стремим, е хуманоидните роботи да вършат работа, която не е необходимо да бъде вършена от хора". Той добавя, че в самото начало те ще могат да се използват за рутинна и повтаряща се работа.

Наскоро беше съобщено, че учени от Санкт Петербургския федерален изследователски център на Руската академия на науките, заедно със свои колеги от Германия, Сърбия и Турция, вече са разработили система, която позволява да се използват роботи за различни селскостопански операции.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.