Илон Мъск и Граймс от месеци крият дъщеря си Y

Pinterest LinkedIn +

Певицата Граймс и изпълнителният директор на "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск имат второ дете, съобщи "New York Post". Момиченцето се е родило в края на 2021 г., но първите месеци родителите са успели да запазят в тайна съществуването му.

Тайна, която е била разкрита неочаквано по време на интервю с Граймс за "Vanity Fair". Журналистът, когото певицата е поканила у дома си за интервюто, е чул плач на бебе. Така се наложило майката да признае, че има новородена дъщеря.

Впоследствие става ясно, че певицата е ползвала услугите на сурогатна майка. Естествено, името на дъщерята на Мъск е повече от нестандартно - тя се казва Exa Dark Cydiriel, наричана накратко Y. Граймс е обяснила, че името на Exa намеква за мерната единица exaflops - квинтилион изчисления с плаваща запетая в секунда, второто име Dark, което на английски означава "тъмнина", родителите свързват с неизвестността и тъмната материя, а Cydiriel според майката представлява елфическо изписване на думата сидерално (Saydiriel), свързана със звездно време (според Речника на чуждите думи в българския език сидерален е термин от астрономията, който означава "звезден").

По-големият брат на момичето, роден през 2020 г., се казва X Æ A-XII, но майка му обикновено го нарича Little X (Little X). След раждането на сестра му момчето живее с баща си. Граймс и Мъск се срещат от 2018 г. През ноември 2021 г. стана известно, че двамата са решили да се разделят. Мъск твърди, че поддържа добри отношения с певицата.
Сподели.