Младият Мъск беше прекръстен. Новото име е също толкова абсурдно!

Pinterest LinkedIn +

Шефът на "Tesla" и "SpaceX" Илон Мъск и жена му, канадската певица Граймс, са били принудени да заменят страннато име X Æ A-12 (което се произнася "Екс аш ей 12"), което дадоха на новородения си син, с по-приемливо.

Новината идва от социалните мрежи в отговор на снимка, която Граймс публикува в Инстаграм днес, 25 май. Под снимката последовател на певицата задава въпрос: "Сменихте ли името на детето, съобразявайки се със законите на Калифорния? Има ли новини около момченцето". Младата майка отговаря лаконично: "X Æ A-Xii", като по този начин разкрива новото име на сина си. Засега не е сигурно как трябва да се произнася името.

Канадката не уточнява, дали замяната на арабските цифри с римски е достатъчно приемлив вариант за властите и дали това вече е официалното име на новия гражданин. Според цитирания от американски медии юрист Дейвид Глас калифорнийските власти няма да впишат такова име в официални документи, тъй като според законодателството в щата за назоваване на лица могат да се използват единствено 26-те букви от латинската азбука, които се употребяват в писмеността на английски език.

Мъск и Граймс станаха родители в началото на май. Още тогава майката обясни значението на извънземното име, в което Х = неизвестна променлива, Æ =абревиатурата AI (= изкуствен интелект или любов), а А-12 е име на американски разузнавателен самолет.

Мъск и ексцентричната му любима са заедно от 2018 г. Младенецът с труднопроизносимо име е шесто дете за милиардера и първороден син за певицата.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.