Илон Мъск иска да изпрати 1 милион души на Марс до 2050 г.

Pinterest LinkedIn +

От известно време чуваме амбициозните планове на Илон Мъск да засели Марс. А наскоро изпълнителният директор на "SpaceX" сподели серия от публикации в Twitter, свързани с плановете му да изпрати 1 милион души на Марс до 2050 г.

Предприемачът каза, че се надява да построи 1000 космически кораба от модела Starship, които ще превозват хора от и до Червената планета. Целта е да се изстрелват средно по три кораба на ден и пътуванията до Марс да се направят достъпни за всички.

Мъск добави още, че на Червената планета ще има много работни места.

Въпреки че не уточни какво точно ще трябва да превозват ракетите до Марс, той посочи, че ще му трябва цяла флота от звездни кораби, за да се изгради постоянно населено място там.

След успешното тестване на възможностите за изстрелване и кацане Starship ще стане най-мощната система за изстрелване досега. По-рано Мъск каза, че нова версия на прототип на Starship може да бъде стартирана още преди края на март. Смята се, че аерокосмическата компания планира да създаде до 20 различни прототипа, преди инженерите да изберат окончателния дизайн.

Източник: Pixelmedia.bg

Сподели.

Относно автора

За Катя Димитрова журналистиката е не просто професия, а начин на съществуване. Интересите й са свързани с международната политика, лайфстайла, здравето, науката и технологиите, а хобитата – с литературата, театъра и хубавата музика.