Илон Мъск призна, че има психично разстройство

Pinterest LinkedIn +

Основателят на "SpaceX" и изпълнителен директор на "Tesla" Илон Мъск говори откровено за психичното си разстройство в телевизионното шоу "Saturday Night Live", съобщи TMZ.

Той влезе в ролята на домакин на предаването и призна, че е първият водещ на със синдром на Аспергер или поне първият, който го признава. Все пак от популярния сайт правят уговорката, че шоуто е сатирично и има вероятност признанието да не е истинско, т.е. бизнесменът да не страда от подобно заболяване.

Синдромът на Аспергер е общо разстройство в развитието, характеризиращо се със сериозни затруднения в социалното взаимодействие, както и с ограничен, стереотипен, повтарящ се набор от интереси и дейности.

Преди няколко дни ръководителят на американската компания "SpaceX" предупреди, че първите хора, които ще отлетят до Марс, трябва да се подготвят да умрат извън Земята. "Може да умрете, ще бъде неудобно и вероятно няма да има добра храна" - предупреди той всички желаещи за космически приключения. Той отбеляза, че поканата за полет до Марс трябва да показва, че "предстои трудно и опасно пътуване, от което може да не се върнете живи".

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.