Илон Мъск строи собствен град

Pinterest LinkedIn +

Американският предприемач Илон Мъск, основател на компаниите "Tesla" и "SpaceX", заяви, че създава нов град в щата Тексас. Той сподели това в своя акаунт в Twitter, където написа: "Изграждане на град Старбейз, Тексас".

Мъск казва, че собственият му град ще бъде много по-голям от село Бока Чика, където се намира стартовата площадка на "SpaceX". Освен това той заявява, че в града "ще се отнасят много добре" с кучетата, а човекът, който ще го управлява, ще носи титлата "дож".

През декември Мъск се премести от Калифорния в Тексас. Милиардерът обясни, че в Тексас се строи нов завод на "Tesla", и разкритикува политиките на Калифорния по отношение на предприемачите. Според него самолетостроителните компании, както и много други големи бизнеси са изнесли дейността си в други щати.

В момента в столицата на Тексас - гр. Остин - се намира едно от подразделенията на "Tesla", както и стартиращата компания "Boring Company". Доскоро милиардерът пребиваваше в Лос Анджелис, но е решил да се премести заради високите данъци върху доходите в Калифорния. Смяната на местожителството ще му спести милиарди долари, изчисляват запознати.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.