Ръсел Кроу ще замести Хавиер Бардем в The Dark Tower

Pinterest LinkedIn +

След като повече от половин година липсваха новини около филмовата адаптация на поредицата на Стивън Кинг – The Dark Tower ("Тъмната кула"), сега научаваме, че с реализацията ще се заемат Warner Bros.

Въпреки че отначало Universal стояха зад проекта, с времето нещата около него се изправиха пред редица препятствия и се предполагаше, че The Dark Tower няма да види бял свят.

С идването на края на Harry Potter и The Dark Knight франчайзите обаче, от Warner Bros. се нуждаят от нова епична поредица и The Dark Tower би могла да свърши перфектна работа.

Първоначално за главната роля на The Gunslinger ("Стрелецът") беше избран Хавиер Бардем (Javier Bardem), който обаче се оттегли от проекта и от Warner Bros. вече водят преговори с Ръсел Кроу (Russell Crowe) да дойде на неговото място.

Кроу в момента се снима в епиката на Дарън Аронофски (Darren Aronofsky) – Noah ("Ной"), в която ще играе главната роля, а също ще вземе участие и в Man of Steel, разработван отново от Warner Bros.

От студиото са планирали The Dark Tower като трилогия и имат планове да си партнират с HBO, които да развият останалата част от историята в два мини сериала. Тепърва предстои да се разбере повече информация за проектите, като раздвижването около бъдещия франчайз дава нова надежда на феновете на Кинг.

Сподели.