Рапърът DMX влиза за година в затвора

Pinterest LinkedIn +

DMX беше осъден на една година затвор заради укриване на данъци. 

47-годишният рапър чу решението на съдията по време на изслушване в Манхатън по обвинения в укриване да данъци. След като излежи присъдата си в затвор, през следващите три години Ърл Симънс, както е истинското име на популярния изпълнител, ще бъде под специален режим. 

Когато беше арестуван за първи път през юли 2017 г., DMX пледира невинен и плати 500 хил. долара гаранция. По-късно обаче, през месец ноември, смени показанията си и се договори властите, което му гарантира значително по-малка присъда. Ако това не се беше случило, той можеше да остане цели 44 години зад решетките.

По официални данни по време на процеса адвокатът на звездата Мъри Ричмен е пуснал в съдебната зала едно от най-известните му парчета – "Slippin`". В документите по делото се посочва, че той го е направил, тъй като клиентът е бил "прекалено развълнуван", за да говори, а освен това музиката на подсъдимия би могла да помогне на съдията да усети "истинската душа" на певеца.
Сподели.

Относно автора

Страстен любител на литературата, особено на класически произведения. Запален фен на музиката и киното. Филолог, с няколкогодишен опит в писането на материали за онлайн и печатни издания.