81-годишният комик Бил Козби може да прекара 10 години в затвора за изнасилване

Pinterest LinkedIn +

Съдът в Пенсилвания, САЩ, осъди 81-годишния комик Бил Козби на ефективно лишаване от свобода заради обвинение в изнасилване, съобщава "TMZ".

Това беше поредното дело по случая, по време на което беше обявена конкретната присъда на Козби и той беше отведен под стража от съда до затвора, където ще прекара между три и десет години. 

След поредица от дела актьорът беше окончателно признат за виновен в упражняване на сексуално насилие спрямо Андрея Констанд, бивша мениджърка на баскетболния отбор на университета "Темпъл" във Филаделфия, където е учил и самият Козби. Според потърпевшата тя е гостувала на комика през 2004 г., когато той я е почерпил с вино и ù е предложил три сини таблетки. Скоро след приемането им жената загубила способност да се движи и актьорът е извършил спрямо нея насилствени действия със сексуален характер въпреки волята ù. Според версията на Козби половият контакт е бил осъществен по взаимно съгласие, а таблетките са били лекарство против алергия.

Преди време 15 други жени също обявиха, че са били жертва на комика. Според повечето от тях, преди да ги изнасили, той им е давал наркотици. Въпреки това Козби не беше осъден по обвиненията на останалите потърпевши поради изтекъл давностен срок от деянията.
Сподели.