Бил Козби беше обвинен в сексуално посегателство

Pinterest LinkedIn +

Бил Козби беше признат за виновен по обвинение за сексуално посегателство.

Актьорът се изправи пред съда за първи път през изминалата година заради обвинения в употреба на наркотици и сексуално посегателство над Андрея Констанд, случило се в неговия дом преди 14 години. Процесът приключи без присъда, тъй като съдебните заседатели не стигнаха до единодушно решение.

Повторното разглеждане на случая се извърши в началото на тази година в съда в Пенсилвания. Жури, състоящо се от 5 жени и 7 мъже, произнесе своята присъда. Те намериха 80-годишния Козби за виновен по три прояви на насилие – проникване при липса на съгласие, проникване, докато жената не е в съзнание, и проникване след прилагане на опияняващо средство.

Според "New York Times" всяко едно от тези тежки нарушения се наказва с до 10 години затвор. 

Комикът беше обвинен в подобни посегателства и от други жени, но само обвинението на Констанд стигна до съдебно разглеждане. Според показанията на ищцата, през 2004 г., докато е била в дома на известния актьор, той ù е дал упойващи хапчета. Звездата не свидетелства в своя защита, но адвокатите на Козби твърдят, че всичко се е случило по взаимно съгласие.

При такъв изход от делото Козби може да получи ефективна присъда от 10 години затвор за всички обвинения. Възможно е срокът да бъде намален, но като се има предвид, че в момента той е на 80 години, е много вероятно актьорът да прекара последните си дни зад решетките дори и при максимално намаляване на присъдата, пресмятат от  time.com.
Сподели.