Валери Симеонов отново затвори "Cacao Beach"

Pinterest LinkedIn +

Снимка: "Cacao Beach"

В петък две от най-популярните заведения по южното ни Черноморие – "Cacao Beach" в курорта Слънчев бряг и "Hedon" в Созопол – отново са били затворени. Причините, според вицепремиера Валери Симеонов, са свързани с неизпълнението на изискванията за нивото на шума на открито от страна на двата обекта.

"Не става дума за някаква вендета, в каквато бях упрекван, чисто и просто към тези заведения е приложена крайната мярка, заложена от закона, тъй като те неколкократно са нарушили предписанията на РЗИ и продължават с озвучаването на открити площи" – посочи пред журналисти Симеонов. Той добави, че двата обекта са проверени още на 8 юни, констатирани са нарушения и са отправени предписания.

От екипа на "Cacao Beach" са се ограничили с лаконичен коментар на Facebook страницата си, че в петък вечер заведението няма да работи и с уточнения как могат да бъдат върнати билетите за провалените партита.

Не е ясно кога и дали двата популярни клуба ще бъдат отворени. Според мнозина драстичните мерки от страна на вицепремиера са на път и тази година да провалят летния сезон за много от заведенията и организаторите на събития по южното ни Черноморие.
Сподели.