Radiohead със световно турне, първият етап ще е в САЩ

Pinterest LinkedIn +

Radiohead обявиха датите от първия етап на предстоящото си световно турне в подкрепа на последния си студиен албум – издаденият тази пролет The King Of Limbs, който се появи най-напред в дигитален формат на 18 февруари с едва четиридневно предизвестие.

Откриващият концерт от обиколката е с дата 27 февруари 2012 година и място на провеждане - American Airlines Arena в Маями. До 15 март, музикантите, предвождани от Том Йорк, ще реализират още девет концерта в САЩ в арени и центрове от подобен мащаб.

Според предишно изказване на китариста на групата Ед О' Браян (Ed O'Brian), турнето ще продължи до ноември 2012 година и ще включва европейски и британски етапи, чиито точни дати предстои да бъдат обявени в следващите няколко седмици.

Отново по негови думи, сетлистът на Radiohead за гиговете от предстоящата обиколка ще бъде съставен предимно от парчета от The King Of Limbs – най-краткият албум в дискографията на Radiohead с времетраене от едва 37:24 мин.

От него така и не бе издаден нито един официален сингъл, въпреки че една от песните - Lotus Flower, бе филмирана.

The King of Limbs дебютира под No.6 в Billboard 200, продавайки 69 000 копия и въпреки спада в продажбите на албума с 3000 копия през втората му седмица на американския пазар, се изкачи до трето място.

Във Великобритания записът дебютира под No.7, ставайки първият от издадения през 1993 година Pablo Honey насам, класиран на толкова задна позиция. Всички албуми на Radiohead, издадени след The Bends (1995), дебютираха под No.1 в UK Top 40 Albums.

Въпреки това, повечето критици оцениха изключително позитивно The King of Limbs, за което свидетелства и средноаритметичният рейтинг на албума от 80/100, калкулиран от Metacritic.


Сподели.