Джанет Джаксън отмени дати от турнето си заради делото срещу Д-р Мъри

Pinterest LinkedIn +

Концертите на Джанет Джаксън (Janet Jackson) в Мелбърн на 26 и 27 октомври не се състояха (такава е съдбата и на този на 29-ти), тъй като 45-годишната изпълнителка и актриса с над 100 млн. продадени копия от записите си се върна в САЩ, за да присъства на заключителната част от делото срещу Д-р Конрад Мъри, обвинен в непредумишленото убийство на Майкъл Джексън (Michael Jackson) от 25 юни 2009 година.

Делото се гледа във Върховния съд на Лос Анджелис, където ще бъде сложен край на пледоариите на обвинението, след което своята страна по делото ще изложи защитата. Останалите близки роднини на Краля на попа присъстват редовно на заседанията, които започнаха в края на септември, докато Джанет Джаксън се появи само в началото.

"По времето, когато правихме програмата на турнето ми, графикът на делото беше съвсем друг", обяснява ситуацията изпълнителката на хитовете Nasty, Rhythm Nation, That's the Way Love Goes, Together Again и All for You, поставена на 11-то място във вечната класация на RIAA за най-продаваните изпълнителки в САЩ.

"Взех това решение след телефонен разговор с моето семейство и трябва да кажа, че то ме натъжава на много нива", допълва звездата. За компенсацията на феновете й, закупили билети за въпросните концерти, Джаксън ще реализира едно-единствено шоу в Мелбърн на 3 ноември 2011 година.

Пак във връзка с делото срещу Д-р Мъри, по-малката сестра на Майкъл Джексън не бе сред публиката на състоялия се по-рано този месец Michael Forever - The Tribute Concert.

Сподели.