И Black Eyed Peas потвърдиха участие в трибюта на Майкъл Джексън

Pinterest LinkedIn +

Black Eyed Peas се присъединиха към списъка с артисти, които ще вземат участие в предстоящия концерт в памет на Майкъл Джексън (Michael Jackson), насрочен за 8 октомври. За американската хип-хоп банда с над 30 млн. продадени копия от албумите си в цял свят и още толкова - от синглите си, това ще е една от последните изяви на живо, преди да пристъпи към осъществяването на намеренията си да стопира дейността си за неопределен период от време.

Музикантите оповестиха плановете си в тази връзка по-рано през 2011 година, след което will.i.am уточни, че това не означава пълно бездействие от страна на групата, чийто последен студиен албум - The Beginning, излезе в края на 2010 г. В негова подкрепа, музикантите предприеха световно турне (The Beginning Massive Stadium Tour) със стартова дата 22 юни и заключителен гиг на 12 ноември 2011 г. в Парагвай.

will.i.am – основният автор на парчетата на BEP и един от последните продуценти на Майкъл Джексън, се дистанцира от решението на Sony Music Entertainment да издадат дългосвирещия запис Michael, включващ 10 неиздавани дотогава парчета на Джако, заклеймявайки проекта като "неуважителен" поради това, че пословичният с перфекционизма си артист не е дал изричното си съгласие.

"Записите, които направихме с него, никога няма да видят бял свят, за разлика от Hold My Hand (пилотният сингъл от Michael с Akon)", заяви 36-годишният will.i.am.

Предстоящият концерт в Уелс той описва като "невероятно емоционална и запомняща се вечер", в която ще е "горд" да вземе участие, тъй като "ние всички дължим на Майкъл толкова много".

Броени дни след смъртта на Майкъл Джексън на 25 юни 2009 г., Black Eyed Peas направиха трибют в негова част от сцената на Glastonbury и оттогава насам не са пропускали да сторят същото на нито един свой концерт.

"Брат ми имаш много високо мнение за will.i.am и за музикалните му проекти. Мисля, че не би било преувеличено да кажем, че си имаха уважението", коментира новината за участието на BEP в предстоящото събитие братът на Джако, Марлон. Дженифър Хъдсън, Cee Lo Green, Леона Люис, JLS, Кристина Агилера и Бийонсе (чрез сателит) са сред останалите звезди в афиша на концерта. Негов водещ ще бъде носителят на Оскар Джейми Фокс.

Майката на Джексън, Катрин, също ще присъства на събитието, но не и братята му - Джърмейн и Ранди, както и сестра му Джанет Джаксън, които смятат избора на момент за неподходящ поради това, че съвпада с делото срещу д-р Конрад Мъри.

Сподели.