Путин споделя възгледите на Джоан Роулинг по въпроса за новата етика

Pinterest LinkedIn +

Руският президент Владимир Путин подкрепи писателката Дж. К. Роулинг, която наскоро за пореден път повдигна въпроса за новата етика, свързана с правата на хората да определят своята полова принадлежност според моментните си настроения. 

Държавният глава е споделил своята гледна точка по този въпрос по време на пресконференция. Руският лидер е заявил, че той лично се придържа към традиционната представа: „мъжът е мъж, а жената е жена“. Освен това е изразил надежда, че обществото има вродени морални устои, които ще го съхранят в подобни несигурни времена. "От Запад трябва да вземем само най-доброто и най-прогресивното, което ни позволява да се развиваме...".

Преди няколко дни писателката Джоан Роулинг осъди решението на шотландската полиция да третира транссексуалните изнасилвачи като жени. Създателката на "Хари Потър" сподели линк към статия във "Таймс", в която се казва, че правоприлагащите органи в Шотландия ще регистрират мъже, извършили сексуални посегателства, като жени, ако самите те се идентифицират като такива.

През лятото на 2020 г. писателката се надсмя над автора на публицистичен текст със заглавие „След COVID-19 трябва да се създаде по-справедлив свят за хората с менструация“. Тя се пошегува, че колумнистът е забравил, че в езика съществува думата „жена“. В резултат на това тя беше обвинена в трансфобия и получи яростни заплахи от редица активисти, според които полът винаги трябва да бъде въпрос на избор.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.