Трансджендъри заплашват авторката на "Хари Потър" Джоан Роулинг

Pinterest LinkedIn +

Създателката на поредицата за Хари Потър - Дж. К. Роулинг - съобщава, че е получила заплашителни съобщения от транс активисти. Тя публикува в своя Twitter една конкретна заплаха и коментарите към нея:

"Иска ми се един ден да намериш много сладка домашна бомба в пощенската си кутия" - е написал запален защитник на транссексуалните. 

Роулинг отбеляза, че това далеч не е първият случай, в който получава подобни заплахи. "Стотици транс активисти заплашват да ме бият, изнасилват, убиват и взривяват бомби" - коментира авторката на Хари Потър.

Скандалът между британската писателка и сексуалните малцинства възникна миналата година. През юни 2020 г. Роулинг се озова в светлината на прожекторите заради противоречиви изказвания, свързани с хората с променен пол. Тогава тя заяви, че не смята транссексуалните жени за пълноценни жени. Освен това възрази срещу формулата "хора, които менструират", с която активистите на малцинствата пожелаха да наричат жените, което предизвика голяма вълна от недоволство сред най-шумните представители на ЛГБТ.

Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.