"Уестсайдската история" на Спилбърг е забранена в няколко страни заради герой трансджендър

Pinterest LinkedIn +

Филмовият мюзикъл "Уестсайдска история" на американския режисьор Стивън Спилбърг беше забранен в Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Катар, Бахрейн, Кувейт и Оман.

Това решение е свързано с транссексуалния герой Анибодис, изигран от небинарната актриса Езра Минас, съобщава "Hollywood Reporter", позовавайки се на местни източници. Отбелязва се, че властите на Саудитска Арабия и Кувейт, където цензурата е най-строга, са отказали да издадат сертификат за разпространение на този филм. В други страни местните цензори са поискали корекции, но от "Дисни" са отказали да ги направят. В тези страни римейкът на класическия мюзикъл трябваше да излезе на 9 декември.

Припомняме, че наскоро филмът "Вечните" ("The Eternals") също беше забранен в пет страни в Близкия Изток. За да бъде излъчен в Саудитска Арабия, Бахрейн, Кувейт, Катар и Оман, трябваше да бъдат изрязани всички сцени на интимност между героите, както и други определени епизоди. В крайна сметка след тези изисквания "Дисни" реши да не пуска филма в тези страни.
Сподели.

Относно автора

Филолог. Работи в Автора почти от създаването му. Може да се каже, че е сред най-ревностните читатели на сайта, тъй като в качеството си на автор и редактор през годините е изчела 99% от съдържанието му. Вярва, че думите притежават голяма сила и че винаги трябва да се отнасяме с уважение и внимание към словото. Освен това е убедена, че когато нещо се прави с хъс и с любов, какъвто е случаят с Avtora.com, няма начин то да не се получи добре.