"Porsche" работи по двуврата Panamera, за да конкурира новата "осмица" на BMW

Pinterest LinkedIn +

Двувратите луксозни купета като новата 8-ма Серия на BMW набират популярност, а това ги прави атрактивни за все повече компании. Сред тях е и "Porsche", която според информация на "Autocar" вече разработва двуврата версия на лимузината си Panamera.

На теория "Porsche" и в момента предлага 4-местни модели в гамата 911, но седалките им са малки и подходящи най-вече за деца. Двувратата версия на Panamera ще предлага повече пространство и практичност, като може да има две версии.

Главният дизайнер на "Porsche" има лаконичен коментар по темата: "Като дизайнер, за мен няма ограничения какво мога да измисля. Смятам, че е роля на дизайнерския отдел да обмисли всеки възможен модел за бъдещето и сме готови, ако някой поиска да развием подобен проект. Ако искате да потвърдя дали подобни проекти вече се разработват, ще се разочаровате. Не е моята роля да решавам тези неща", казва Майкъл Мауър.

Въпреки това германски медии твърдят, че работата по модела е съвсем реална и напредва. Очакванията са колата да използва скъсена версия на шасито на Panamera, както и същите двигатели. Най-вероятно обаче моделът ще има друго име, за да се отличава като по-спортен модел.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.