"Porsche" подготвя купе версия на Cayenne

Pinterest LinkedIn +

"Porsche" подготвя купе версия на своя SUV Cayenne, съобщава "Autocar". Изданието публикува и първа скица на новия модел, който ще бъде представен скоро.

Моделът ще се казва Cayenne Coupe и продажбите му ще започнат през есента на тази година. От "Porsche" очакват към него да има интерес и той да вземе "добър дял" от общите продажби на Cayenne.

Колата ще има врати без рамки около прозорците, а задната част ще се спуска надолу като на класическо купе. Моделът ще има подвижен спойлер, който ще е една цяла част, вместо разделена на две като на новата Panamera.

Cayenne Coupe ще е позициониран като спортен модел. Очаква се да се предлага в две версии. Първата ще използва 2,9-литров V6 двигател с две турбини и 440 к.с. Втората ще използва 4-литров V8, също с две турбини и 550 к.с. От гледна точка на механика и ходова част моделът ще споделя голяма част от използваните елементи от стандартния Cayenne.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.