"Porsche" оглави класация за най-доволни собственици

Pinterest LinkedIn +

"Porsche" оглави класацията за доволни собственици на автомобили в САЩ. Тя е дело на компанията "J.D. Power" и класира колите в различни категории, съобщава "Motor1".

"Porsche" е на първо място с 828 точки, следвана от "Infinity" с 824 и "Lexus" с 823 точки. Средният резултат за луксозните брандове е 804 точки.

При мейнстрийм брандовете "Mini" е на първо място със 798 точки, следвана от GMC 797 и "Buick" със 782 пункта. Проучването открива още, че за клиентите е важно не само качеството на самия автомобил, но и отношението на дилърите, включително след продажбата.

Начинът на комуникация също се променя. Тъй като клиентската база става по-млада, повечето клиенти предпочитат комуникация чрез текстови съобщения, отколкото телефонни разговори. Анализаторите отбелязват още, че това става все по-важен начин за компаниите и дилърите да поддържат връзка с клиентите си и да запазват доброто впечатление у тях. Често това е начин те да са доволни дори и при проблем с автомобила.
Сподели.

Относно автора

Занимавам се активно като автор и репортер изцяло в сферата на технологиите от лятото на 2005 г. насам. Работил съм за няколко популярни специализирани издания, например сп. Digital, както и като репортер за в. Капитал и dnevnik.bg.