"Porsche" потвърди спецификациите на 4-вратата си електрическа спортна кола

Pinterest LinkedIn +

"Porsche" потвърди някои от спецификациите на своя 4-врат електрически спортен автомобил. Той ще се казва Taycan и ще излезе на пазара през следващата година.

Taycan ще бъде директен конкурент на Tesla Model S, но ще е по-спортен и по-мощен. Очаква се автомобилът да изглежда като прототипа Mission E (на снимката горе).

Колата ще е първият изцяло електрически модел на "Porsche". Тя ще има два електрически и постоянно синхронизирани мотора, които ще осигуряват мощност към всяка от осите. Общата мощност ще е равносилна на 600 к.с.

Taycan ще цели да може да измине около 500 км с едно зареждане на литиево-йонните си батерии. Колата ще поддържа и режим за бързо презареждане, който ще осигурява още 400 км пробег след само 15 минути зареждане.

Като спортна кола Taycan ще отделя голямо внимание на динамиката. Колата ще достига 100 км/ч от място за по-малко от 3,5 секунди и ще достига 200 км/ч за по-малко от 12 секунди.

Porsche има големи очаквания от Taycan. Компанията очаква да произвежда по 20 000 бройки на година още от самото начало, което е колкото две трети от сегашното производство на гамата 911.
Сподели.